post

Австрийската логистична компания cargo-partner започна изграждането на нов логистичен център близо до Летище София, който трябва да е готов до средата на 2018 г., съобщават от economic.bg. От компанията съобщиха, че той е ключов елемент в стратегията за разширяване на складовите площи по целия свят.

Инвестицията възлиза на 13 мил. лв. и по план трябва да създаде повече от 30 нови работни места. Планувано е разширяването на екипа с още 30 души до 2020г.

Логистичната база е с капацитет 22 000 палетоместа, разположени на повече от 16 500 кв. м. складово пространство. За офиси са предвидени 2000 кв. м. Логистичният център ще функционира заедно с досегашната 10 000 кв. м. складова база, която компанията използва от 2015 г.

Локацията е стратегически избрана поради близостта  до Летище София и метростанция Софийска света гора, осигурената директна жп линия и лесния достъп до магистралите – Тракия, Хемус и Струма.

В логистичният център ще има възможност за съхранение на ценни, опасни и товари под митнически контрол, големи пратки и резервни части. В сградата ще се поддържа постоянна температура  между +5 и +25 С. В специално обособена зона за съхранение на  храни и температурно-чувствителни стоки температурата ще варира от +10 до +20.

Новият логистичен център ще предлага на своите клиенти всички допълнителни складови операции – пакетиране, етикиране, доставка и обратна логистика.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *