post

Сградата на НДК, която ще бъде основна база на българското председателство на Съвета на ЕС, ще бъде готова навреме. Това обеща министърът на културата, под шапката на чието ведомство е Дворецът. “Ремонтът на Националния дворец на културата ще бъде завършен в срок”, категоричен бе Боил Банов пред бТВ. По думите му “мръсната работа” ще приключи до 15 ноември, като след това остават техническите проби на новата техника.

“Парите не достигат за някои неща, но те няма да се усетят”, категоричен е Банов. “Проектът е много сложен – има изисквания на Европейската комисия, които дават насоки за допълнително възлагане, но не можем да направим всичко така, както се иска”, допълни министърът.

Строителните дейности по НДК възлизат на 24 млн. лева. Отделно са вложени 4,5 млн. лв. в техника и 12 млн. лв. в сигурност. “Това са общо около 40 млн. лв. за целия проекти”, поясни още Банов. Министърът на културата добави, че скоро не се е чувал с бившия изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош, но коментира, че все още работи с неговия екип.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *