post

Kандидат купувачът на софийския мол “Парадайз център” (Paradise Center) поиска разрешение за сделката от Комисията за защита на конкуренцията, съобщава Дневник.

Компанията “НЕПИ Проджект ту” ЕООД е уведомила регулатора за намерението си да осъществи концентрация като поеме едноличен контрол върху сегашния собственик на мола – дружеството “Булфелд”.

Това е втората имотна сделка на южноафриканският фонд NEPI Rockcastle на софийския пазар на търговски площи. През август чрез специално създаденото за целта дружество “НЕПИ Проджект уан” той придоби мол “Сердика” заедно с офис сградата за 207 млн. евро. Месец по-късно чрез “НЕПИ Проджект ту” обяви и сделката за “Парадайз център” за сумата 252.9 млн. евро.

Контролът върху “НЕПИ Проджект Ту” и “НЕПИ Проджект Уан” се осъществява от едни и същи лица. Според кандидат купувача сделката не би могла да доведе до установяване или засилване на господстващо положение на съответния засегнат продуктово-географски пазар.

Искането е КЗК да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение. Комисията напомня, че
всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище за сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на пазара в страната.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *