post

Близо 19 хил. китайски туристи са посетили България от началото на годината до август, което е увеличение с 50% спрямо същия период на 2016 г.

Само през август страната е посетена от около 2200 китайски туристи, което е ръст с 23.4 на сто, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на форума “България и Шанси, Китай”, цитирана от пресцентъра на ведомството. Ангелкова отбеляза традиционно добрите отношения между България и Китай и че туристите между двете държави се увеличават през последните години.

За първите осем месеца на 2017 г. общият брой посещения на чуждестранни туристи в България е над 6.5 млн., като ръстът на годишна база е близо 8%. Постъпленията от международен туризъм в периода януари-август възлизат на около 3.8 млрд. лв. по данни на БНБ, което е ръст от близо 11%.

“Страната ни е известна със своите изключителни черноморски и зимни курорти. Освен тях България разполага с красива природа и хилядолетна култура. Държавата ни е сред първите в Европа по брой на културни паметници и артефакти. Климатът тук е изключително благоприятен, България е отлична СПА дестинация”, изтъкна Ангелкова пред участниците във форума.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *