post

До края на годината трябва да има сключен договор за изпълнение за тол системата. Това коментира пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, допълвайки, че процедурата засега върви добре, пише inews.bg.

“Искахме миналата седмица, в четвъртък, изпълнение от колегите от КЗК. Ако ни го уважат, подписваме договора и стартираме с изпълнението. Правната уредба трябва да променим, финансовото моделиране (тарифирането) е важен момент и трябва да бъде взето решение на МС след експертното становище, което ще получим от външни консултанти”, заяви той.

“Имаме много работа наред с внедряването на ТОЛ системата, но процедурата върви и то добре. Чакаме, върви си процедурата, спазваме си закона и до края на годината трябва да сме сключили договор”, обясни Нанков, цитиран от “Фокус”.

По думите на министъра през следващата година ще бъде подобрена учебната база в 416 учебни заведения в страната.

“В рамките на следващата година ще реализираме проекти с огромен ресурс, който надвишава с 30% предвидения през предишния програмен период. Акцентирали сме не само върху предучилищното, но и върху основното образование”, каза още той.

По думите му 624 млн. лева са разпределени в 72 общини и в 3 министерства – Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта и Министерството на културата. “Сметката показва, че за всяко от децата, които посещава тези заведения, се падат по 2464 лв.”, обясни Нанков, предаде Econ.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *