post

За последните три години Столична община е спестила над 2 млн. лева от некачествени ремонти. Кметът на София Йорданка Фандъкова се похвали, че когато има забележки към фирмите, които обновяват градските пътища, те не получават пари. По отношение на текущите дейности, Фандъкова увери, че до края на ноември приключват ремонтите в столицата, съобщи Дарик.

“Само за последните 2-3 години съм наложила санкции на стойност над 2 милиона лева. Над 2 милиона лева фирмите не са получили. Мога да гарантирам категорично, че не плащаме за лошо свършена и некачествена дейност”, обясни Фандъкова.

Преди около месец Фандъкова прекрати договора с фирмата, която ремонтира бул. „Шипчески проход”. Този път тя посочи, че същата компания няма да може да участва в други обществени поръчки за София.

“Да не се допускат в участие за търговете за големите инфраструктурни проекти фирми, чиито договор е бил прекратяван заради некачествена работа” категорична бе тя.

След около месец общината спира изцяло ремонтите в града. Бул. „Дондуков”, който се обновява цяло лято и работата по него продължава да се бави ще приключи до 20 ноември, обеща Фандъкова. Дейностите за тази година ще приключат и по улиците „Тодор Каблешков” и „Монтевидео” също до края на ноември.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *