post

Кметът на София Йорданка Фандъкова е предупредила строителната фирма “Трейс груп холд”, че освен Столичната община и фирмата надзорник и гражданите контролират качеството на изпълнение на ремонта на бул. “Княз Александър Дондуков”, пише Дневник.

“Аз съм заявила на изпълнителите, че тях ги контролират не само надзорът и общината, а ги контролират всички граждани, които минават”, казва Фандъкова, цитирана от радио “Фокус”. Тя е отказала да коментира качеството на ремонта, защото все още не е приключен. Фандъкова е изразила очакване, че строителната фирма ще “си свършат работата както трябва”, но ако има необходимост от корекции строителната фирма ще ги направи.

Ремонтът на бул. “Дондуков” започна на 4 юни и се очаква да приключи на 20 ноември, като първоначално обявеният срок бе до средата на септември, а според договора времето за изпълнение е 75 дни. От Столичната община казват, че причината за забавянето е решението на Министерството на културата настилката по булеварда да бъде изцяло от павета. Впоследствие общината поиска разрешение да положи асфалт в участъка от “Г.С. Раковски” до бул. “Васил Левски”, което министерството разреши.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *