post

Пощенска банка вече е единствен кредитор на софийския “Ринг мол” след като изкупи участията на останалите кредитори в отпуснатия през 2014 г. синдикиран кредит от 88 млн. лв. Това се казва в съвместно съобщение на банката и на дружеството – собственик на търговския център, “София Саут Ринг Мол” ЕАД, съобщи Дневник.

Сключването на тази сделка ще даде възможност на “София Ринг мол” да постигне значително подобрени лихвени условия, по-дълъг срок и да получи допълнително финансиране, което да отговори на ускореното развитие на проекта. Сделката беше приключена през ноември 2017 г.
От началото на годината Пощенска банка отчита значителен ръст на кредитите за бизнеса в размер на почти 440 млн. лв., а само за последното тримесечие ръстът на общо отпуснатите кредити е на стойност от 195 млн. лв. до 2.77 млрд. лв. общ портфейл, се казва в съобщението.

“В лицето на Пощенска банка “София Саут Ринг Мол” ЕАД намери не само предпочитана финансова институция, но дори повече – истински делови партньор”, заяви Димитрис Папулис, изпълнителен директор на компанията. Той добави, че през 2017 г. дружеството е постигнало увеличаване на посещаемостта с 12% след нарастването с 26 на сто година по-рано. Наскоро е подписано рамково споразумение за наем с LLP group за цялостно представяне върху над 3 700 кв.м. на 5 техни бранда за клиенти на дребно – Reserved, Mohito, Cropp, House и Sinsay – последният е дебют за българския пазар на модна линия за тийнейджърки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *