post

Компанията “Хювефарма”, собственици на която са братята Кирил и Георги Домусчиеви купи две американски компании Agrilabs и Benchmark Bios.

Това става ясно от изявление на Кирил Домусчиев на неговата страница във Фейсбук, съобщава econ.bg.

Ето и пълния текст, публикуван от него:

Изключително съм горд с постигнатото през годините от “Хювефарма”! Компания, която стартира от нищото! Сделката от днес за покупката на американските Agrilabs и Benchmark Bios ще открие нови хоризонти за нас. Благодаря на всички колеги от САЩ и България, които участваха в процеса на преговорите и due diligence! Трябва да продължим да сбъдваме мечтите си и да славим българското по света!

“Ние сме много развълнувани от таланта и технологиите, които са част от бизнеса на AgriLabs”, казва в официално съобщение за сделката Глен Уилкинсън, президент на Huvepharma, САЩ.

“Това придобиване подкрепя стратегията на компанията за създаването на балансирано портфолио от продукти и повишаване на присъствието ни на световния пазар. Също така позволява по-бързото комерсиализиране на биологичните ни продукти чрез Benchmark Biolabs, дъщерно дружество на AgriLabs “, завършва Уилкинсън.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *