post

От 12 януари (петък) достъпът до централната сграда на НДК ще бъде ограничен. Промяната е във връзка с първото събитие на високо ниво от календара на българското председателство на Съвета на ЕС, съобщават от НДК.

Затворени за посетители ще бъдат Литературен клуб “Перото” и Билетен център на НДК. Подобни ограничения ще бъдат в сила до юли 2018 г. за всички събития от клас А (ниво министри) и С (парламентарно ниво) по време на председателството.

За улеснение на почитателите на културните събития НДК разкрива целодневна билетна каса в кино “Люмиер Лидл”, която ще работи в дните, в които достъпът до централната сграда на НДК ще бъде ограничен. На разположение остава и системата за онлайн резервация на билети.

Всички посетители и гости ще преминават през проверки при влизане в сградата. Това обяви Лъчезар Милушев, ръководител на направление “Сигурност и комуникация” в НДК, цитиран от пресслужбата на НДК. Той апелира всички посетители и гости на двореца да отделят повече време и да идват по-рано на културни събития.

Успоредно със събитията от програмата на председателството НДК ще продължи да функционира като културен и конгресен център – ще се провеждат изложби, изложения, концерти в зала 1, спектакли в Театър “Азарян”, ДНК, прожекции в кино “Люмиер Лидл” и събития в Литературен клуб “Перото” и зала 42.

Промени настъпват и в движението в центъра на София и около НДК. От 17:30 часа на 11 януари (четвъртък) до приключване на събитията на 12 януари (петък) се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства с изключение на автомобилите, превозващи участниците в събитията, на улиците “Доспат” между бул. “Витоша” и ул. “Баба Неделя”; ул. “Баба Неделя” и ул. “Д-р Христо Стамболски”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *