post

Всеки, който има представа как да намали разходите за електричество и отопление, знае, че може да разчита на едно от популярните решения напоследък. Изборът на климатик, както всеки, разполагащ с такъв може да потвърди, е едно от най-икономичните решения, като за оптимална работа и минимум разходи, се грижат утвърдените производители, които предлагат все по-нови и ефективни варианти. Преди да се вземе конкретен вид марка или модел и преди да се монтира, има няколко важни стъпки. Важно е да се отчетат основните параметри на пространството, за да се избере най-доброто. Важен е регионът, в който живеете и степента на влажност, тъй като климатиците преминават в режим на размразяване толкова по-скоро, колкото по-малка е тяхната мощност, не само при ниски температури под техническия диапазон, но и при повишена влажност. С други думи, хората, живеещи в близост до воден басейн, е добре да се ориентират към съответните видове климатици, за да могат да се радват на повече топлина през зимата. Друг важен момент е, разбира се площта, която желаем да се отоплява или охлажда. Колкото по-голяма е тя – толкова по-мощен климатик ни е нужен. Как да изберем климатик, ако имаме специфично пространство? При сложни геометрии, които включват разчупени стени или повече витрини и препречващи въздушната струя мебели, е важно да се прецени къде точно се поставя климатика и отново с колко сила разполага.
Понякога, нямаме голям избор за това къде да поставим вътрешното и външното тяло, което определя типа климатик, на който може да се разчита. Предложенията варират в голяма степен, съобразно различните пространства и изисквания. Подробности в http://impas-klima.com. Ако например, става дума за помещение, в което не можете да поставите климатик на стената, то бихте могли да изберете и подов вариант. Тези модели са много подходящи, например за тавански помещения, със скосявания, на които няма как да се закрепи вътрешното тяло по обичайния начин, поради което са конструирани така, че да могат да стоят спокойно на пода. Този вид модели са доста по-надеждни, когато става дума за отопление, понеже топлият въздух естествено се издига отдолу нагоре. Що се отнася до инвестициите, ако намерите подходящия за площта и района условия, то дори и да изберете по-скъп вариант, то разходите ще бъдат оправдани многократно в дългосрочен план.

Вече съществуват и изключително удобни за ползване климатици, дори и от разстояние. Моделите с Wi-fi модул, например, дават възможност за дистанционно управление, през интернет, което означава, че можете да настройвате климатика, и без да се намирате в дома си. Това удобство, позволява, докато сте на път, да включите климатика да работи половин час по-рано, за да се радвате на затоплен дом, веднага щом се приберете в къщи. Към другите високотехнологични решения на новото време, спада и употребата на плазмени филтри за автоматично пречистване на въздуха, както и сензор, позволяващ въздушната струя да се пренасочи, спрямо присъстващите в помещението. Тези максимално удобни хиперинверторни климатици, отчитат и отсъствие на хора, при което автоматично преминават на икономичен режим. Ето как минимизирането на разходите за електричество се съчетават и с максималния комфорт. Остава да изберем коя конфигурация е най-подходяща за нашия дом или вила. Лесно е, а със съдействието на специалист може да се намери и най-оптималното решение. Изберете сами.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *