post

Високите сметки за ток с неподходящите уреди за отопление, могат да ни изправят пред сериозната дилема дали да не сменим решението радикално. За това пък не е, като да нямаме избор, сред многообразието от инверторни климатици. Те стават все по-добри технологично, както и все по-тихи, като режим на работа, а съществуват дори и безшумни. Тъй като всяко пространство е специфично, а има и такива които са с доста по-сложна геометрия, се изисква известно планиране преди това и внимателно преценяване на това кой да е моделът и къде точно да се постави. А как да изберем климатик, ако няма къде да го поставим? В случаите със скосени тавани, например или друг тип невъзможност за окачване високо на стената, можем да изберем подовите варианти. Това са климатици, които могат да се поставят на пода, които освен това са и по-надеждни, тъй като се получава естествена конвекция на топлия въздух отдолу нагоре. Важни условия за преценяване на това какъв е най-добрият климатик за дома, са също големината на площта, както и районът, в който живеем и не на последно място какъв е типът изолация, с който разполага жилището. Например, при една добра изолация, дори и да изберем климатик, чиито характеристики отговарят за отопление или охлаждане на 30 кв.м. площ, можем да го поставим и в малко по-голямо пространство, като ефектът няма да намалее.

Обратното важи за случаите със северно изложение, липса на изолирани стени и влажни райони. В тези случаи би ни свършил работа по-мощен вариант. Това е така, защото обичайно климатиците преминават в режим на размразяване, както при по-ниски от дадените в техническите параметри температури, така и при наличие на повишена влажност. Преценявайки внимателно всички характеристики на пространството и отчитайки по-добрия модел за конкретния случай, можем да се радваме и на комфорт и на много по-малки разходи. Дори и първоначално изборът да ни се стори не особено евтин, то средствата бързо ще бъдат оправдани с ниските сметки за електроенергия. Освен това, за олекотяване на отделяните накуп средства, има и опция за поетапно изплащане, с която не е нужно да чакаме подходящ момент за покупката.

Към допълнителните и изключително удобни екстри на добрите климатици, можем да изберем модел с Wi-fi модул, който позволява управление, дори от голямо разстояние. Докато пътуваме за вкъщи, можем да включим и нагласим нашия климатик да работи на желаната температура, за да се създаде приветлива атмосфера по време на нашето пристигане. Новите плазмени филтри, позволяват автоматично пречистване на въздуха, а възможностите за самопочистване на климатика, са още един голям плюс, с който са характерни високотехнологичните решения за климатиците днес. Сред хиперинверторните видове, пък, можем да се наслаждаваме на климатик, който се съобразява с това има ли присъстващи в помещението. Сензорите на този “умен” климатик, дават индикация за това къде и дали има хора, за да се пренасочи струята в друга посока, с цел предотвратяване на дискомфорт или за преминаване в икономичен режим, когато няма хора – с пределно ясна цел. Повече информация и възможности дава klimashop.bg, а от нас остава да преценим какво да изберем в дългосрочен план.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *