post

Нова услуга ще предлага Центърът за градска мобилност (ЦГМ) от този месец. Тя позволява навсеки бързо и лесно да заплати през банковата си карта престой в зоната за локално паркиране чрез мобилно приложение, съобщиха от ЦГМ.

Цената не се променя – един лев за “зелена” зона и два лева за “синя”. Условието е клиентът да има интернет на телефона и свалено подходящо приложение. Има версии за Android и iOS мобилни платформи.

Дава се възможност и за пакетно заплащане до 2 часа за “синя” и до 4 часа за “зелена” зона. Също така има опция за проследяване на мястото, където е паркиран автомобила.

Новата услуга ще улесни и чуждестранните гости на София, които не могат да заплатят паркиране чрез есемес, тъй като външни оператори не позволяват този вид разплащане.

Плащането чрез банкова карта и мобилна апликация не отменя възможността за разплащане чрез есемеси. Тази опция остава като алтернативна.

Приложенията, чрез които ще може да става разплащането в зоната за локално паркиране ще бъдат обявени на отделна страница на сайта на ЦГМ – www.sofiatraffic.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *