post

5 дни повече ще имат българските кандидати за кандидатстване в световния конкурс за зелени бизнес идеи Climate Launchpad.

Познат в над 35 страни от цял свят, конкурсът е създаден, с цел да подпомогне амбициозните предприемачи със зелени идеи в начален етап на развитие по пътя им към постигане на глобален успех.

Състезанието приветства иновации в областта на възобновяемите енергийни източници, енергийната ефективност, храните и селското стопанство, водата, транспорта, индустриалните технологии или всякакъв друг начин за справяне с негативните ефекти от изменението на климата са силно застъпени и търсени в конкурса.

Конкурсът се провежда за 4-та поредна година в България, като дава на българските предприемачи огромна подкрепа в стартирането на техния успешен бизнес. Миналата година българският екип Sea Harmony грабна наградата за устойчиво производство на храни по време на международния финал на състезанието.

Към момента над 350 обещаващи идеи от 31 страни са постъпили за участие в Climate Launchpad. Във всички участващи държави, избраните да се включат отбори, ще започнат с 2-дневен Boot Camp с международен експерт и шест последващи треньорски сесии, в подготовка за национални финали. Топ-3 от всички страни ще се състезават на Големия финал в Шотландия, през ноември 2018 г.

Най-добрите 10 идеи на международния финал печелят достъп до програмата Climate-KIC Accelerator – единствената акселераторска програма насочена към комерсиализацията на технологични решения за справяне с климатичните промени. Първите три места в конкурса печелят и парични стимули €10 000 за първо място, €5000 за второ място и €2,500 за трето място.

Условия за кандидатстване:

1. Все още не сте започнали своя бизнес, развиващ идеята, с която кандидатствате или сте го стартирали преди по-малко от година;

2. Ако сте привлекли инвестиране за конкретната идея, то не надвишава 200 000 евро инвестиции;

3. Все още не сте продавали продукти, решения или прототипи при търговски условия.

4. Добро владеене на английски език 5. Участвате в екип от минимум двама души;

Кандидатстването за Climate Launchpad става чрез попълването на електронна апликационна форма на адрес: http://climatelaunchpad.org/application-form/ Национален координатор на Climate Launchpad: Clean tech Bulgaria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *