post

Oфициално бе открита многофункционалната зала “Арена Шумен”, съобщи Дарик. Тя е разположена на 4 етажа и има 1500 постоянни места, като капацитетът им може да се увеличи с още 900.

“Сами виждате колко много неща се правят. Това ви го обещах и днес го има. Имам и обещание за старческия дом – това ще го направим тая година. А кмета от вчера ходи по мене и за стадиона“, каза премиерът Бойко Борисов, който присъства на официалната церемония вчера. Мащабният проект струва 8,5 млн. лева.

Основното игрище е със сертифицирана настилка и може да се използва за всички видове спортове с топка. В сградата има и кафене, фитнес зала, сауна и баня, 6 съблекални, по две помещения за треньори и за съдии, зала за пресконференции, места за журналисти за директно предаване на събития, подсигурени са помещения за допинг-контрол, медицински кабинет.

Целият район около “Арена Шумен” е изцяло облагороден. Около залата има 21 дка паркова територия, 200 новозасадени дървета, пейки, фонтани и 300 паркоместа. Асфалтирана е ул. Марица и са изградени две кръгови кръстовища. Заедно с това бе обновен и Паметникът на пети полк.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *