post

Първото и последно впечатление, което остава в съзнанието на посетителите на Вашия дом е входната врата. Тя е символ на същността, стила и креативността Ви. Ексклузивният дизайн, концептуалният стил и добрата енергийна ефективност са най-добрите методи, чрез които да обновите външността на Вашата къща.

Необходими характеристики на входните врати за къщи

Поради факта, че са изложени на външни метеорологични условия, входните врати за къщи трябва да отговарят на определени стандарти и изисквания.

Преди всичко, най-важен е подборът на материалите, от които ще са изработени вратите.

Основни материали за изработката на външни врати за къщи са дърво, стомана, фибро стъкло с алуминиева или метална рамка и други материали, които имат специална UV защита и покритие.

Важна е и изолацията, която те имат, тъй като тя спомага за по-добрата енергийна ефективност и елиминира появата на термични мостове. Изграждането на праг пък прави вратата по-издръжлива и стабилна.

Освен материалът и качеството на покритието на входните врати за къщи, е важно и наличието на голям брой от висококачествени заключващи системи, като едностранни и тристранни патронни брави. Всички врати трябва да са със заложена бронировка на патрона, допринасяща за високото ниво на сигурност и правилната функционалност.

Дръжките могат да бъдат две активни или една активна и една пасивна. Пасивната дръжка, поставена от външната страна на вратата, прави отварянето й още по-трудно, като за целта е необходимо да имате ключ, без който не може да я отворите.

Големината на входната врата на къщата се определя от светлия отвор, който е оставен при строежа. В зависимост от него крилото може да бъде еднокрило, двукрило или трикрило. Също така може да има комбинация от активно и пасивно крило, като активното да се отваря постоянно, а пасивното само в случай на нужда, например, когато трябва да се вкарат мебели през вратата. Може крилата да са симетрични или несиметрични, като едното да е по-широко от другото. Крилата може да са със стъклопакети или витражи, които да бъдат поставени в центъра на вратата. Поставянето на декоративни метални решетки защитава стъклените витражи и стъклопакети. По този начин, ако цялостта на стъклото бъде нарушена, влизането ще е трудно, заради металната решетка.

Днес има голям избор на модели, материали и начини на монтаж на входните врати. Трябва да се съобразим с размерите, които са най-подходящи за нашата къща и да изберем най-добрия материал за географското й разположение. Дизайнът и цветовете са приятната част, с която се придава усещане за цялостен завършен вид на вратата, който допълва същността и стила ни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *