post

Входната врата обхваща важна част от първото впечатление, което оставяте пред гостите във Вашия дом.

Тя е преходната част от фасадата към сърцето на дома Ви и в голяма степен определя това какъв сте Вие и какво могат да очакват гостите от посещението в дома Ви.

Но как да се определи коя врата е точно за Вас?

Входната врата, като всеки външен материал, трябва да е достатъчно масивна и здрава, както и високоустойчива на метеорологичните условия.

Тъй като функционалността е основният фактор, най-добрият начин да ограничите избора на входна врата е да наблегнете най-вече на материала.

Трите най-често срещани материала днес за входна врата са: дърво, фибростъкло и стомана.

• Дървени врати. Дървото е един от най-масово използваните материали за входни врати. Съвременните модели обикновено са направени от два панела тип сандвич, покрити с фурнир. Тази тенденция има за цел да се сведе до минимум възможността да се изкриви вратата, но и също така намалява разходите.

• Врати от фибростъкло. Те се предлагат на сравнително достъпни цени и често се избират заради това, че се поддържат изключително лесно, а също и защото са с дълъг живот. Този материал е по-траен от дървото или стоманата, както и пълнежът на такава врата предлага много повече изолация в сравнение с останалите. Причината се крие в това, че фибростъклото е резистентно към гниене, ръжда и т.н.

• Стоманени врати. Изцяло облицованата стоманена врата има голяма изолационна стойност. Това може да помогне за намаляване на енергийните разходи и е един от най-евтините, но и ефективни варианти. Въпреки това, стоманата има тенденция към по-кратка продължителност на живота от дървото или фибростъклото. Поради това, че може да ръждяса, не винаги е най-добрият избор за дома. Тя не е подходяща като обект на тежки атмосферни условия.

• Цвят. Това е най-забавната част! След като знаете какъв материал трябва да бъде вратата, то вече може да мислите за цвета, стила и изобщо цялостния външен вид.

Това е първото нещо, което гостите ще виждат, когато посещават Вашия дом. Запазете общия стил на къщата си, но не се страхувайте и да вкарате нотка индивидуалност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *