post

Общински аквапарк ще бъде изграден в столицата. Комплексът с басейни с минерална вода ще бъде в парка “Възраждане”. Това означава, че паркът ще бъде разширен с още 25 декара за отдих, съобщава economynews.bg.

“Очаквам всички процедури да приключат до края на тази година и най-късно другата да започне строителството”, коментира столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Строителството ще отнеме 10 месеца, като до края на 2019 г. ще можем да се разхлаждаме в първия общински аквапарк. В комплекса ще има три басейна на открито. Един от тях ще е специално пригоден за бебета. Предвидени са и три водни пързалки, една от които ще бъде с три успоредни улея, предаде Нова телевизия. Предвидено е водните атракциони да се посещават от над 500 души. Ще можем да се глезим и в спа център със закрит минерален басейн с 6 коридора. “При всички случаи атракционите ще имат такси-билети, но цените ще са достъпни за хората. Няма нищо безплатно, все пак става въпрос за огромни инвестиции. Този парк ще струва над 9 милиона лева”, добави кметът на София Йорданка Фандъкова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *