post

Седем нови детски площадки ще бъдат изградени в различните части на “Младост” и в кв. “Полигона”. Това каза пред БГНЕС временно изпълняващият длъжността кмет на района арх. Румен Русев, Пише inews.bg. Той уточни, че 280 000 лева ще даде Столичната община за построяването на местата за игри.

“Ще бъдат изградени както комбинирани площадки, на които могат да играят деца на различни възрасти, така и площадки за деца до 3-годишна възраст и над 3”, подчерта кметът.

Кога точно ще станат факт тези седем площадки обаче все още не е ясно, тъй като Столичната община не разполага с цялата сума. “Първоначално беше заложено площадките да бъдат изградени до 31 октомври, но се оказа, че общината не разполага с всички средства накуп. Най-вероятно площадките ще бъдат изграждани поетапно, като строителството им може да продължи и догодина”, коментира Русев.

Той заяви, че вече е обявена обществена поръчка за избор на изпълнители и подчерта, че работата ще бъде разпределена между няколко фирми. Две от тях ще могат да изградят максимум по две площадки, а другата ще построи три.

“Процедурата е със съкратени срокове, защото е без обжалване и на малка стойност. Нашата цел е изпълнителите да бъдат избрани до 2-3 седмици”, уточни районният кмет.

Румен Русев уточни, че тази година в района е изградена само една нова детска площадка, която е дарение от инвеститор. Той добави още, че в момента администрацията не реновира старите съществуващи площадки, а само премахват опасни съоръжения от тях.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *