post

Искате да обновите интериорните врати в дома си? А Интересувате ли се от модните тенденции, които се налагат всяка следваща година? Вероятно не помните какви бяха те през последните години? Нека да проследим как са се изменили тенденциите в интериорния дизайн от 2015 година насам и на какви цветове и материали да заложим тази година.

Какви интериорни врати да изберем, според годината, в която сме ремонтирали дома си?

Интериорни тенденции през изминалите години

  • 2015 година

Ако сте правили ремонт в дома си през 2015 година сигурно сте забелязали, че основна роля играеше винтидж стилът, подчертаващ индувидуализма на всеки от нас, чрез историята на декора в дома му. Цветовете на интериора за съответната година бяха позиционирани главно към сиво, бяло, къри. А материалите, на които наблягахме, съчетани с посочените цветове, представляваха комбинация от дърво и камък, с цел да се подчертае естественото присъствие в интериора.

Съответно, ако сте обновили обзавеждането си през тази година и сте се придържали към модните тенденции, а сега имате намерение да подновите и своите интериорни врати в този стил – можете да съчетаете Вашия интериор, с който и да е от изброените цветове и материали. Подбрани са така, че всички възможни вариации от комбинации да си подхождат, затова няма как да сбъркате.

  • 2016 година

Година по-късно основен акцент се поставя върху природата. Основен писък на модата са несъвършенствата и геометричните мотиви. Цветовете за 2016 година са розово, прасковено и червено, комбинирани по начин, който да създава уют в дома.

За да се подсили ефектът на топлината и комфорта се препоръчваха материали като дърво, корк, мед, бронз, месинг, но също и мрамор и камък. В детайлите на интериорната декорация сериозно място заемат минералите.

Затова, за реноваторите от това време, препоръчваме да се придържат към заложените вече материали в дома им, при избора на нова интериорна врата, която може да се декорира с деликатни елементи от минерали, отговарящи на посочените цветове.

  • 2017 година

През изминалата година интериорните решения се простираха от нежни и пастелни, преливащи към естествени и неутрални, до искрящи цветове. Настъпи бумът и по минималистичния стил. В декора изпъкваше теракотът и смесицата от метали.

Ако сте предприели действия за промяна в дома през 2017 година, то няма да имате никакви затруднения в намирането на подходящи интериорни врати. На какъвто и стил, цвят или материали да сте се спрели, то пазарът е пренаситен с продукти, отговарящи както на най-изчистения, така и на най-натруфения вкус.

Тенденции в интериорния дизайн през 2018 година

Да видим какви са тенденциите в интериорния дизайн през настоящата година

През 2018 година ще доминират два стила. Единият е градският, като се залага на забързаното ни ежедневие. Другият е Бохо стилът, който символизира точно обратното – бавен и неангажиращ начин на живот. Отличителното при него е, че се съчетават неща, които по принцип не си подхождат. Предложенията от материали, за обзавеждане на дома, се придържат към кадифето и естествени материали, съчетани от различни култури. Спрямо цветовете тази година пастелните цветове са изместени от ярките. В своя вихър са както наситеното, така и светлото синьозелено, сиво-лилавият цвят, който може да бъде комбиниран и с топли, и със студени цветове. Други предпочитани цветове за комбинации са розовото и жълтото, дори и при вратите.

Тази година може да обновите дома си, оповавайки се на едната или другата крайност. Ако работата Ви е натоварваща или напрягаща, пренесете спокойствието в дома си и обратно. Тази година са модерни цветните детайли, така че вкарайте нотка от багрите на дъгата в новите си интериорни врати и разнообразете сивото си и скучно ежедневие.

Какъвто и избор да направите, все пак комбинирайте новите си придобивки, така че да не предизвикват смях, а възхищение. Ако имате колебания и не разчитате на вкусовите си умения, най-добре се допитайте до професионалисти в интериорния дизайн или на конкретния продукт.

Облечете дома си в съвременност, от различните краища на света.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *