post

Близо 31,6 млн. лв. ще бъдат инвестирани в производството на уреди за управление на климатични инсталации, става ясно от съобщение на правителствената пресслужба. Одобрен е проект на Меморандум за разбирателство с „Бер-Хелла Термоконтрол“ ЕООД за изпълнение на инвестиционен проект „Изграждане на ново производствено предприятие с цел разширяване на капацитета на Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД за производство на уреди за обслужване и управление на климатични инсталации“.

Инвестицията ще се осъществи върху терен, собственост на инвеститора, в Индустриална зона „София – Божурище“.Проектът предвижда изграждането на разширение на съществуващата производствена и логистична сграда, което ще позволи инсталирането на допълнително производствено оборудване.
С осъществяването на проекта се очаква инвеститорът пряко да създаде и поддържа заетост от 250 нови работни места. Предстои разширението на сградата за производствена цел да бъде въведено в експлоатация в началото на 2019 г. Инвеститорът ще ползва насърчителни мерки, свързани със сроковете и предоставяне на административно обслужване от съответните администрации, посочвате още от пресслужбата на кабинета.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *