post

Веригата магазини за търговия на дребно “Пепко” (PEPCO), която търгува с облекла и стоки за бита, започва работа в България като за шест месеца планира да отвори 11 магазина, а за две години броят им да нарасне до 60, се казва в съобщение на компанията.

Веригата присъства в повечето страни от Централна и Източна Европа. Тя има над 1 500 магазина в Естония, Латвия, Литва, Полша, Словакия, Словения, Румъния, Унгария, Хърватия и Чехия, се казва в съобщението.

Набирането на персонал за обектите ще започне на 1 ноември, а първите магазини ще отворят в София през март 2019 г. Новите обекти ще са предимно в градове с население над 10 хиляди жители. Очаква се, че към 2021 г. веригата ще има над 500 наети служители. В момента компанията преговаря със собственици на търговски обекти за дългосрочно наемане на търговски площи с размер около 500 кв. м.

Магазините “Пепко” предлагат детски, мъжки и дамски облекла, бельо, аксесоари, играчки, декорация за дома, домашен текстил. Около 60 процента от асортимента са облекла вкючително обувки и бельо, а 40% са стоки за бита.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *