post

Граждани “осиновиха” изоставен общински подлез, предава Нова тв в свой репортаж. От години те пускат собствен ток, за да светят лампите в тунела. Вандали обаче често късат кабелите и дърпат шалтера на тока. Хората са наели и частна охрана, за да ги пази, докато минават през тунела. Също така плащат и за почистването му. Когато охраната почива, преминаващите тичат с пълни сили, за да избегнат изненадите в тъмния подлез.

“Преди време при нас дойде снимачен екип на един филм ни помоли да снима в подлеза под ЖП гара Искър. Неговият сюжет е свързан с края на света. Затова те искаха да използват ужасяващия тунел”, разказа за “Здравей, България” Диана Бойчева.

През мястото преминават хиляди хора, които работят в индустриалната зона на район Искър. Граждани казаха още, че подлезът е пред разруха. Има падаща мазилка, капеща вода и разбити плочки. След като години никой не се грижил за опасния тунел, администрацията на район Искър го обявила за общинска собственост, за да има правото да го поддържа.

“Освен ремонта, съм разпоредил да се направи отделна партида, за да може тя да се прехвърли на Столичната община. Предстои и ремонт и поставянето на видеонаблюдение”, заяви кметът на район “Илинден” в Столичната община  Ивайло Цеков.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *