post

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Светослав Глосов подаде оставка, съобщават от Министерския съвет. “След разговора, който проведохме при министър-председателя считам, че трябва да се поеме повече отговорност от тази, която беше в началото на седмицата, така че депозирах своята оставка и тя беше приета”, каза Светослав Глосов, цитиран от БГНЕС.

„Лично аз мисля, че каквото съм могъл съм направил за тази агенция. Оставам с добри чувства и към екипа, с който досега съм работил, с екипа на МРРБ. Нищо лошо към премиера, напротив бил е справедлив, така че това е, повече няма какво да се каже”, заяви Глосов.

Преди това регионалният министър Петър Аврамова, каза че министър-председателят остро е разкритикувал и изразил своето недоволство от създадената организация по въвеждането на системата за електронните винетки и е поискал поемане на отговорност. „В тази връзка реакцията на инженер Глосов, председател на УС на АПИ, беше да депозира заявление за освобождаване от УС на АПИ”, подчерта Аврамова.

Оставката на шефа на АПИ е била поискана от премиера Бойко Борисов на среща в Министерски съвет с ръководството на агенцията и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за доклад относно винетките и тол системата. След разговора министър-председателят поискал от Глосов да се оттегли от поста си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *