post

Около 90% от строителните дейности по изграждането на метростанцията от Линия 3 на столичното метро “Бул.България” са изпълнени, стана ясно след като кметът на София Йорданка Фандъкова и изпълнителният директор на “Метрополитен” ЕАД проф.Стоян Братоев провериха напредъка на обекта в края на миналата седмица. В момента се изпълняват довършителни работи, пише iNews.

Метростанция “Бул.България” е разположена на кръстовището на бул.”България” и бул.”Акад.Ив.Гешов” и е част от Линия 3, която се изпълнява по ОП “Транспорт и транспортна инфраструктура”. Предвижда се в края на март да започнат изпитания с метровлакове по новия релсов път в участъка “Медицинска академия – Красно село”. В София вече са доставени 13 от новите метровлакове “Сименс”.

В момента от Линия 3 се изграждат 12 км. До края на тази година ще бъдат пуснати първите 8 км от тях – от бул. “Владимир Вазов” през “Оборище”, Орлов мост, центъра, НДК, през Александровска болница, бул.”България” до “Красно село”. През първата половина на 2020 г. ще бъде пуснато движението по втория етап – 4 км с 4 метростанции от кв. “Красно село” през ж.к. “Овча Купел” до Околовръстния път при кв. “Горна Баня”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *