post

Сердика Център се включва в кампанията „Ние броим врабчетата“ с образователна част и работилници за хранилки за птици

 

„Една птичка пролет не прави, но 500 – да“. Пролетното настроение завладя Сердика Център този уикенд, като над 150 деца и техните родители се включиха в изработването на хранилки за птици. Те научиха и любопитни подробности за животинските видове у нас, като например, че само в Южен парк в София се срещат над 65 вида птици. Работилниците продължават и този уикенд – 18 и 19 май на ниво -1 в търговския център.

„Благодарим на всички за това, че се включват в кампанията „Ние броим врабчетата“, като създаването на подходяща и по-зелена среда около нас може да подпомогне популацията на врабчетата у нас да не намалява“, коментира Мариана Вълчева от Българското дружество за защита на птиците БДЗП. За сравнение в големите градове като Париж и Лондон вече няма врабчета, а основните фактори за това са шумът и недостатъчното зелени площи.. Тя призова всички да отделят 10 минути тази събота, 18.05., за да преброят врабчетата на избрано от тях място. Преброяването се извършва на https://www.vrabcheta.bg/

В кампанията се включиха и популярната изпълнителка Йоанна Драгнева, която е в очакване на своето първо дете. Макар и в напреднала бременност, тя преди броени дни издаде нова версия на хита й с Deep Zone Project – Dj Take Me Away, а през есента подготвя дует с Калин Вельов.

Освен Йоанна и нейният приятел – водещият Мирослав Димитров, хранилка за птици нарисуваха актьорът Евгени Будинов заедно със сина му Александър.

„Ще я сложа в двора в Банкя, за да се радваме на песента на птиците всяка сутрин“, коментира Евгени, който сподели, че се вълнува за първия „Фестивал на уличните артисти“ в Банкя, в чиято организация участва и той.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *