post

Новата система за таксуване в столичния транспорт няма да заработи поне още година. Това каза Методи Аврамов, директор на иновациите в Центъра за градска мобилност.

„Системата за таксуване, тя няма да е факт още поне една година. Тази система ще даде вече възможност за плащане на пътуването, мобилни апликации, през Интернет, през уебсайт, естествено безконтактни карти, като голямото предимство на тази система е, че ще даде възможност за заплащане на реално използваната услуга, тоест дали ще е по време, дали ще е по разстояние, дали ще е по брой спирки, това вече оставяме на Столичния общински съвет да реши.

Системата ще даде този инструментариум, който в момента, да, все още имаме тъй наречените перфоратори от ерата на Флинстоун, които продупчват билета и е много трудно да обясним как все още съществува подобна система, но до година-две вече ще бъде напълно цифровизирано билетоиздаването в София“, заяви Аврамов, цитиран от econ.bg.

Той допълни, че в момента се работи за интелигентна система за светофарите, за да може ако градският транспорт закъснява да се осигурява приоритетното му движение

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *