post

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков проведе среща с генералния директор на Европейската агенция за авиационна безопасност Патрик Ки. Срещата е по покана на министър Желязков и е част от мерките за гарантиране безопасността и опазването на околната среда в сектора на гражданската авиация в България.

Росен Желязков и Патрик Ки се договориха да бъде подписан меморандум между българските власти и Европейската агенция за авиационна безопасност, който да съдържа мерките, които ще бъдат предприети за подобряване на дейността на въздухоплавателната ни администрация. Двете страни ще създадат и управителен комитет (steering committee), чиято задача ще бъде да следи за изпълнението на начертаните мерки.

Патрик Ки разговаря и с главния директор на Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ Станимир Лешев като двамата обсъдиха актуални въпроси от дейността на дирекцията.

Директорът на Европейската агенция проведе среща и с генералния директор на Държавното предприятие „Ръководство на въздушното движение“ (РВД) Георги Пеев. Двамата обсъдиха развитието на авиационните дейности в България, европейските инициативи в областта на безопасността на въздухоплаването (вкл. използването на безпилотни летателни системи) и други теми от взаимен интерес.

Георги Пеев подчерта, че РВД винаги поставя на първо място безопасността на полетите и работи усилено за подобряване на ефективността на процесите в контекста на нарастващия трафик, с цел предоставяне на висококачествени услуги на ползвателите на въздушното пространство на страната ни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *