post

Италианско-американската автомобилостроителна компания “Фиат Крайслер” (Fiat Chrysler) потвърди тази сутрин, че преговаря за сливане с френската автомобилна група PSА, която е собственик на “Пежо”, предадоха “Франс прес” и ДПА, цитирани от БНР.

PSА също обяви официално, че се водят разговори за създаването на световен гигант. Ако сделката стане факт, новото обединение би се оценявало на близо 50 милиарда долара и ще бъде четвъртата по големина компания в сектора след “Фолксваген” (Volkswagen), “Рено-Нисан ” (Renault-Nissan) и “Тойота” (Tpyota).

Главният изпълнителен директор на PSА Карлос Таварес ще оглави новото дружество, а председателят на управителния съвет на “Фиат Крайслер” Джон Елкан ще поеме същите функции в новата група.

По-рано тази година преговорите за сливане между “Фиат” и другия водещ френски производител на автомобили “Рено” (Renault) бяха провалени, след като Fiat Chrysler) цитира “политическите условия във Франция” като причина да не се пристъпи към сделката, въпреки факта, че потенциалното обединените имаше благословията на френското правителство. Акциите на “Фиат Крайслер” рязко поскъпнаха след новината и приключиха търговията в САЩ с над 7,5 на сто нагоре.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *