post

Един от най-интересните факти на съвремието е, че повечето от най-богатите хора на света изобщо не си позволяват безкраен лукс. Доста от тях живеят сравнително скромно и макар да разполагат с големи сума пари, това не ги кара да разхищават средствата си.

От друга страна, чували сме, че здравето е едно от нещата, за които не си струва да пестиш, а храната в този ред на мисли има доста общо със здравето. И имайки предвид какъв бърз достъп имаме до нея (например в сферата на доставка на храна София е изключително развита), става интересно дали богатите си поръчват скъпа храна или предпочитат нещо по-достъпно. Нека видим!

Има ли значение здравето?

Тук няма еднозначен отговор. Някои милионери и милиардери са изключително загрижени за здравето си, докато други просто не се интересуват от него. Например Ричард Брансън (основателят на Върджин Груп) не е толкова фокусиран върху храната, но пие по 20 чаши чай на ден. И да, всъщност доста скъп чай, защото предпочита да е качествен и истински. Освен чая разчита и на плодови закуски.

А Джеф Безос пък изключително много цени здравословната закуска и макар да не я нарича скъпа, гледа да избягва всякакви мазни храни и ресторантите за бързо хранене. Можем обаче да приемем, че закуската му излиза доста скъпо, тъй като сам твърди, че запазва специално време за нея и отменя дори ангажименти, за да ѝ се наслади на спокойствие!

А имат ли странни предпочитания?

През вековете е имало различни храни, които са се смятали за много изискани и съответно са били доста скъпи. Пилешкото всъщност е една от храните, които са били резервирани специално за висши особи. Същото важи и за ананасите, които са били толкова скъпи и екзотични, че дори някои крале не са могли да си ги позволят. А днес е толкова лесно да си поръчаш пица с пилешко и ананас (можеш да потърсиш такава във Foodpanda), че всеки би трябвало да се чувства царски!

Като оставим шегата настрана, много от богатите хора всъщност изобщо не се интересуват от скъпа храна. Марк Цукербърг е известен с това, че обича да яде в заведенията за бързо хранене. Уорън Бъфет също не пропуска да се наслади на бърз бургер и всяка сутрин закусва с неща, които сам определя за вредни.

Най-известният богат човек на планетата – Бил Гейтс – също не се слави със специални предпочитания. Той се храни в доста от веригите за бързо хранене, обича да яде зърнени закуски и за обяд почти винаги разчита на чийзбургери.

Някои от най-успешните хора пък предпочитат изобщо да не се хранят. Стийв Джобс е разчитал на постенето, защото му доставяло чувство на еуфория. Основателят на Туитър, Джак Дорси, също е експериментирал с гладуването, но и с много странни диети през годините. Казва, че някога закуската му е била две варени яйца със соев сос.

От всичко това изглежда, че повечето изключително богати хора не се интересуват чак толкова много от храната и не дават парите си за екстравагантни ястия. Така че ако и вие обичате бургери, варени яйца и чай, имате доста общо с най-богатите хора на планетата!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *