post

Нискотарифният авиопревозвач Wizz Air ще лети директно между София и Санкт Петербург в Русия. Полетите ще са 3 пъти седмично – във вторник, четвъртък и събота – и в двете посоки. Първият полет е на 2 юли. Най-ниската цена, на която към момента може да се резервира билет онлайн, е 95,99 лв. в едната посока. Това е цена в най-евтината категория – Basic – позволяваща пътуване само с малка чанта на борда на самолета и без повече багаж. За ръчен куфар или чекиран багаж се дължат допълнителни такси, както при всички други полети на превозвача.

Директният полет трае малко повече от 3 часа по разписание. През декември миналата година стана ясно, че до Санкт Петербург вече ще могат да летят и нискотарифни компании.

От Wizz Air припомнят, че за пътуване до Санкт Петербург е необходима електронна виза – тя е безплатна и е валидна за 30 дни, като разрешената продължителност на престой в града и в Ленинградска област е до 8 дни. Заявленията за визи следва да бъдат подадени онлайн най-малко 4 дни преди планираната дата на посещение.

С добавянето на маршрута до Санкт Петербург пряко достъпните дестинации с директен полет от София стават 32 в общо 17 държави. Извън Европа компанията лети до Израел и Дубай.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *