post

Лидерът на пазара на дистрибуция на горива в Румъния “Петром” ще инсталира станции за зареждане на електрически автомобили на 30 свои бензиностанции в Румъния и България през следващите две години, съобщава румънското издание “Економика”, цитирано от БТА.

“Петром” управлява най-голямата мрежа за дистрибуция на горива в Румъния и има мрежа от бензиностанции в Република Молдова, Сърбия и България. От компанията съобщиха, че започват да инсталират зарядни станции за електрически автомобили в бензиностанциите в Румъния и България. Енергията няма да бъде безплатна, заяви Раду Капръу от “Петром”.

В момента “Петром” има само една зарядна станция за електрически автомобили, намираща се на бензиностанция на ОЕмВи в Букурещ. Новите станции ще бъдат инсталирани в зависимост от търсенето, на бензиностанции с интензивен трафик.

“Петром” управлява мрежа от около 700 бензиностанции в четирите страни под марките “Петром” и ОЕмВи. В Румъния има 408 бензиностанции “Петром” и 50 ОЕмВи, в Молдова – 82 бензиностанции “Петром”, в България – 93 бензиностанции ОЕмВи, а в Сърбия – 61 бензиностанции ОЕмВи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *