post

Традиционните уебсайтове, дори и тези, които са разработени преди няколко години, не са обикновено форматирани за показване на мобилни устройства и не се представят добре на съвременните съвременни устройства. Въпреки че някои отрасли бързо реагират чрез преминаване на уебсайтовете на своите компании към удобни мобилни формати, много от лицата, които вземат решения, все още не са наясно, че това е важен проблем, който може да засегне бизнеса им. А това е наистина важно.

Какво е уебсайт, подходящ за мобилни устройства?

Най-общо казано, мобилен уебсайт е уебсайт, който е проектиран да се показва правилно на по-малки екрани, като смартфони iPhone или Android или таблети със среден размер. Стандартните уебсайтове за настолни компютри не се представят добре на тези устройства, докато оптимизираният за мобилни устройства сайт се приспособява към по-малкия размер на екрана и форматира съдържанието и интерфейса по удобен за мобилен начин начин, включително:

  •         По-голям, по-лесен за четене текст;
  •         Навигация за мобилни устройства;
  •         Подходящи за докосване бутони и елементи на страницата;
  •         По-бърза скорост на изтегляне.

Защо е важен уебсайтът, подходящ за мобилни устройства?

С повече и повече посетители, които имат достъп до уебсайта на дадена компания чрез мобилни устройства, е важно всички посетители да имат положително изживяване, независимо от какъв тип устройства използват. Ако един уебсайт изисква твърде дълго време за изтегляне или не е лесен за използване на мобилно устройство, той може да тласне потребителите към конкурентите. Наличието на уебсайт, подходящ за мобилни устройства, носи със себе си няколко основни предимства, включително:

  •         Подобрена видимост при търсене;
  •         Подобрено потребителско изживяване;
  •         Повишено генериране на трафик;
  •         Подобрена идентичност на марката.

Двата най-често срещани подхода към мобилните уебсайтове са или да се изработи отделен мобилен сайт, оптимизиран за ръчни устройства, или да се разработи вашият основен сайт, така че да използва „отзивчив дизайн“, който мащабира до всеки размер на екрана. Въпреки че може да има конкретни случаи, когато отделен мобилен сайт може да има смисъл, отзивчивият дизайн все повече се превръща в модерен или дори официален стандарт.

Мобилни казина и букмейкъри

Интересен факт е, че все повече онлайн казина и букмейкъри разработват уебсайтовете си така, че да са мобилно удобни за техните потребители. Сега вече почти всеки букмейкър предлага мобилна версия на своят сайт за залагания.

Експертите са категорични, че основната причина, поради която приложенията за мобилни залагания придобиха популярност, е свободата. Благодарение на въвеждането на мобилни версии и приложения, вече не е необходимо да седнете пред компютъра си, за да играете онлайн. Напротив! Това е лесно осъществимо дори когато сте в движение.

От статистиката за онлайн развлеченията, от средното количество на всички залагащи на спорт онлайн, излиза, че 72% от феновете предпочитат да използват мобилни. При любителите на онлайн казино игрите, статистиката сочи 50% / 50%. Това важи с пълна сила и за българския пазар. А и кой би се изненадал, при положение, че има безброй плюсове от всичко това като възможност за игра в движение, удобство, лесни парични преводи, достъп до всички спортни новини, наличие на форуми и гарантирана сигурност.

Друга полза е, че онлайн букмейкърите са изключително заинтересовани да привлекат интереса на нови потребители, така че често им предлагат страхотни стимули и бонуси.

Да, оптимизирането за мобилни устройства е много добро и препоръчително за бизнеса. Неотдавнашно проучване на компания Offspring дори показа, че използването на отзивчив уеб дизайн увеличава класирането в търсачки със 77,59%, а мобилният им процент на реализация с 15,19%. Използвайки удобни за мобилни елементи елементи като голяма лента за търсене в сайта и други, много компании вече направиха уебсайта си по-лесен за използване на мобилни устройства и таблети, като по този начин запазиха повече посетители на сайта си по-дълго и в крайна сметка генерираха повече продажби.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *