post

Автомобилната компания Toyota обяви, че изтегля в сервизите си за ремонт 3,2 млн. автомобила, продадени в различни държави, пише investor.bg. Причината е дефект в бензиновата помпа, като първоначално се считаше, че той засяга само колите, реализирани на пазара в САЩ – около 700 000 бройки.

Откритият проблем може да доведе до спиране на двигателя или загуба на мощност по време на движение. Ще бъдат ремонтирани моделите Toyota 4Runner, Camry, Highlander, Land Cruiser, Sequoia, Sienna, Tacoma, Avalon и Corolla, както и Lexus LS 500, LC 500, RC, GS, IS, ES, LX, GX, RX и NX. На всички тях ще бъде сменена бензиновата помпа, като това ще е за сметка на производителя.

От компанията допълват, че собствениците на проблемните автомобили ще бъдат информирани през май за това кога и къде да закарат колите си за ремонт. Това е втората мащабна сервизна акция за японския производител, след като през януари в сервизите бяха привикани 3,4 млн. коли с дефектни въздушни възглавници.

През същия месец беше организирана още една сервизна акция, която засегна моделите на Toyota и Lexus. При тях беше открит дефект на уплътнението на нагревателя на дюзите за миене на предното стъкло. Това можеше да доведе до пожар в автомобила.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *