post

Макар и лондонския футболен клуб Тотнъм Хотспър никога да не е бил сред големите грандове на острова, все пак “шпорите” винаги са били един от най-симпатичните отбори в Англия. Тима от столицата е объкрвал сметките на големите фаворити не въднъж или два пъти, но на отбора от северен Лондон сякаш не му достига нещо за да се противопостави успешно на най-титулуваните отбори във Висшата Лига.

Това обаче изглежда е напък да се промени, тъй като “шпорите” вече имат свой изцяло нов стадион. Първата официална среща на новия Тотнъм Хотспър Стейдиъм се състоя на 3-ти Април 2019-та в мач срещу Кристъл Палас, като новото съоражение замества легендарния Уайт Харт Лейн. И тъй като има редица факти свързани с новия стадион на тима, ние решихме да ви предсатвим 5 от най-интересните неща за новия стадион на Тотнъм, които трябва да знаете.

1. Южната Трибуна Има Най-Големия Капацитет В Англия

Тотнъм Хотспър Стейдиъм разполага с общо 62,062 места за зрителите, като цели 17,500 от тях са разположени на южната трибуна. Това означава, че новия стадион на Тотнъм разполага с южната трибуна с най-големия капацитет във Великобритания.

Именно от тези трибуни мнозина ще могат да се наслаждават на футболните срещи, като освен това могат да се възползват и от конкретните футболни залагания свързани с шанса на Тотнъм да приключи сезон 2019/2020 в топ 4. Съответно, след 29 изиграни кръга във Висшата Лига, коефициента на Тотнъм за място в топ 4 след края на сезона е 13.00.

2. Първия В Света Стадион С Мини Пивоварна

За никой не е тайна, че футболът и бирата вървят ръка за ръка, като продажбата на такъв вид алкохолни напитки заема сериозен дял от покупките на феновете по стадионите. Именно в този ред на мисли новия стадион на Тотнъм Хотспър вече е част от историята, като първия стадион в света, който разполага със своя мини пивоварна.

Въпросната бира собствено производство ще се предлага в няколкото тематични бара на базата на стадиона, носещи имената The White Hart, The Shelf, The Dispensary и Goal Line Bar. Като последния, от които е с дължина от цели 65 метра и се простира паралелно на головата линия.

3. Общата Обиколка На Покрива Е Цели 720 Метра

Покрива на забележителния стадион на лондонския тим е с обща обиколка от около 720 метра, като също така е направен от 287 стъклени секции, както и 810 покривни елементи.

От друга страна пък покрива на Тотнъм Хостпър Стейдиъм разчита на 54 “летящи” колони, които имат ролята на подпора между долните и горните части на покрива. А пък за повдигането на покрива е използвана сила от 20,000 тона посредством специални високоиздръжливи кабели.

4. В Стадиона Има Около 1,800 HD Телевизора

Общия брой на екрани с висока резолюция в новото високотехнологично съоражение на Тотнъм възлиза на около 1,800. Една част от тези телевизори се намират в ексклузивните, премиум части на стадиона, докато другите са разположени в общите помещения.

Също така, в същинската част на стадиона има 4 основни LED монитора, които са с наистина внушителни размери, като общата им обиколка е достатъчна за да запълни и двете наказателни полети.

5. Тотнъм Хотспър Стейдиъм Открива 3,500 Нови Работни Места

Освен с редица ползи за самия футболен клуб Тотнъм, новия стадион на отбора от столицата има и положителен икономически ефект. Със своето откриване, новото съоражение образува цели 3,500 нови работи места. За сравение, това е с 1,800 повече от Уайт Харт Лейн – бившия стадион на отбора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *