post

Домът е мястото, където се чувстваме сигурни, където намираме уют и топлина в компанията на любимите си хора. Затова не са малко хората, които инвестират в това да създадат модерен и подреден дом, излъчващ приятна атмосфера. Едно от местата в дома, където цялото семейство прекарва значително време – това, разбира се, е кухнята. Тук приготвяме големи дози кафе на закуска и се събираме заедно на масата за вечеря.

Не случайно, в тази статия ще поговорим за това как изглежда модерната кухня през 2020 г. като разгледаме едни от най-горещите тенденции в обзавеждането. Ако търсите идеи как да освежите кухнята, съветваме Ви непременно да разгледате следващите предложения. По всяка вероятност ще откриете тенденция, която да приложите вкъщи. Вижте кои са те:

Обратно в каменната епоха

Една от тенденциите, които ще видим в кухненския интериор през 2020 г., а навярно и в следващите няколко години, това са естествените камъни. Те могат да фигурират в кухнята по много и различни начини, което е бонус. От Вас се изисква само да проявите въображение. Може да ги добавите като ефектна декорация и отново да сте спазили тази модерна тенденция. Ако пък Ви предстои по-сериозно реновиране, тогава може да заложите на плот от мрамор или кухненски мивки от гранит. Естествените камъни внасят стил и елегантност в дома. Още едно от техните предимства е, че са много устойчиви и издръжливи, така че ще изглеждат като нови за дълго време.

Тъмните нюанси превземат кухнята

Една от популярните тенденции през последните няколко години определено беше бялата кухня. Е, време е да ѝ помахаме за довиждане, защото според специалистите в интериорния дизайн, черното и като цяло по-тъмните цветове ще превземат и кухнята. Тук отново имате възможност да проявите креативност. Ако заложите на кухненски шкафове, маси и столове в тъмната гама, тогава стените и останалият интериор е по-добре да бъдат в светъл цвят. По този начин ще създаде допълващ се контраст и баланс в дома. Ако трябва да сме откровени, тази тенденция няма да се хареса на всеки вкус. Но пък само си помислете, че петната никак няма да си личат върху тъмните повърхности. Звучи изкушаващо, нали?

Ярък цветен акцент

Ако не сте се изкушили от тъмните цветове и по-лесното им почистване, не се притеснявайте. За Вас има друг актуален тренд – ярките цветове като акцент в интериора. Те чудесно се съчетават с по-неутрални цветове, като създават приятно настроение и се борят срещу скучното обзавеждане. Ярките цветове грабват погледа, така че от Вас зависи да прецените къде и как да ги поставите. Най-лесният начин са декоративните възглавнички, вази с цветя, картини, столове и т.н. Така винаги може да ги подмените като изцяло освежите кухнята.

Златни елементи

Макар 2020 да е високосна и преобладаващият материал да е среброто, то интериорните дизайнери нарушават традициите и издигат на пиедестал златните и месингови елементи в обзавеждането. Смесителят, кранчетата на мивката и дори самата мивка могат да бъдат в нюансите на този така почитанблагороден метал. Той внася повече топлина и луксозност в обзавеждането.

Без дръжки

Забравете обаче за дръжките на шкафовете. Тази години тенденцията са вградените дръжки и автоматичното отваряне и затваряне, което осигурява изчистена линия на мебелите и класически вид. Освен това е хиляди пъти по-лесно, когато ги сглобявате, защото не се налага да пробивате множество дупки и да завивате дръжките. Както може сами да забележите, всеки тренд си има своите плюсове, стига само да пожелаете да ги откриете.

Това са едни от модерните тенденции, които ще доминират в кухненското обзавеждане през 2020 г. Определено може да обобщим, че те предлагат за всекиго по нещо. Така че, ако искате да вдъхнете нов живот на кухнята, тогава приложете някои от тях на практика.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *