post

След като беше иконата в декорирането през 70-те и 80-те години на 20-ти век, любимият килим шаги се завръща в наши дни с пълна сила. Орди от модни декоратори обзавеждат своите апартаменти именно с такива. Докато някои смятат, че те са остарели, тези, които разбират от стил, са повече от щастливи да се възползват от този достоен за тенденциите взрив от миналото. Присъединете се към революцията през 2020 година с тези полезни съвети.

Какво е килим шаги?

Тези килими получават името си от отличителния си външен вид – рошава, неравномерна купчина, достигаща до сантиметър или дори повече. Тези килими се предлагат в различни цветове и материали като вълна, памук и кожа. Супер меки на допир, те допълват широк спектър от стилове за декориране на съвременен и модерен дом.

Флокати

Флокати е един от най-пухкавите видове килимчета. Обикновено се правят в Гърция и са съставени от 100% вълна, включително и подложката на килима. Макар да са традиционно с бял или кремав цвят, те могат да бъдат боядисани в по-жизнен нюанс за още стил и блясък.

Кожа

Кожените килимчета предлагат уникален, дори поразителен вид. Кожата обаче е по-деликатна от другите видове материали, така че ще трябва да имате предвид рисковите фактори като домашни любимци, хора, храна и течност. Трябва да си гарантирате все пак, че килимът ви ще има дълъг и щастлив живот. Изборът на място с минимален трафик е идеален при декориране с такъв тип кожени килими.

Вълна

Вълната е популярен материал за килимче шаги и обикновено се конструира като „юфка“ или „рошав“ вълнен килим. Конструкциите се отличават с вълнени влакна, които са усукани във форми на „юфка“, създавайки мек, луксозен килим. За „рошава“ визия, влакната са много по-тънки и по-близо една до друга, което прави чергата малко по-лесна за управление и почистване.

Синтетична опция

Синтетичните килимчета шаги може да не предлагат същото качество и срок на експлоатация като вълната, но пък те са по-лесни за почистване и по-евтини. Това ви позволява гъвкавостта да изпробвате по-често нови цветове и шарки, което всъщност звучи доста забавно, нали?

Цветове

Украсете всяка стая в дома си с пъстър, рошав килим, който допълва или контрастира с вашите мебели. Вашите приятели и семейство няма да могат да устоят да прокарват пръсти на ръцете и крака през плюшената купчина, а ярките цветове ще внесат вълнение във всяко кътче от дома ви. Ако ярките цветове не съответстват на дизайна на вашата стая или просто не са по вашия вкус, използвайте неутрален килим за класически, по-елегантен външен вид.

Форми

Правоъгълните и квадратни килими са идеални за запълване на по-малки пространства. За по-големи стаи направете декорация с голям, кръгъл килим в центъра на стаята. Това е уникален начин да добавите стил и фокусна точка.

Не си спестявайте стила и красотата във вашия дом! Още днес потърсете най-добрите магазини за мебели и декорация и изберете най-подходящия за вас и вашия дом килим шаги. Уверяваме ви, че ще ви е още по-приятно да се прибирате вкъщи, когато имате един такъв екземпляр. Живейте класно, стилно и красиво! И най-вече – позволете си така мечтания уют!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *