post

“Една от най-важните задачи в момента е почистването и дезинфекцията в града”, заяви пред БНТ кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Тя обясни, че въпреки валежите продължава дезинфекцирането на спирките, защото е важно почистването на рисковите зони. От първите дни заедно с предприемането на мерките за почистване и дезинфекция, и помощ за нуждаещите се хора, ние предприехме и мерки за бизнеса и за бюджета на общината, допълни кметът на София.

Създаден е икономически съвет с водещи експерти. Поканени са общински съветници от всички политически групи. Ще освободят от такса тротоарно право всички заведения, които не работят в условията на извънредно положение. Това ще важи и за наеми на общински помещения или терени, включително на пазарите, за тези от тях, които не работят. Предвиждаме и гаранции за малки и средни предприятия, посочи още Фандъкова. Обмисля се продължаване на валидността на картите за градски транспорт, както и на служебния абонамент за „синя“ и „зелена“ зона за времето когато те не са действали.

За месец март Центърът за градска мобилност е загубил приходи на стойност от около 6 милиона лева.

Трите транспортни оператора – автотранспорт, електротранспорт и метрото – около 6 милиона и половина. За април се очакват още по-големи загуби. Продажбата на билети и карти е почти замряла Източник: Информационна агенция КРОСС

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *