post

Всеки, колкото и да е внимателен и пресметлив, по една или друга причина губи ключа от входната врата на апартамента си и дори понякога цялата връзка. Кои обаче са честите причини за това и какви съвети ни дават от Soslocksmith за адекватна защита на дома?

Колко време обикновено се задържа един ключ при собственика си

Това е сред малките предмети, които обикновено носим с нас по “инерция” и често, прибирайки се вкъщи, ги хвърляме в някой шкаф или на етажерката в антрето. Когато обаче ни потрябват, в много от случаите не можем да се сетим веднага къде сме ги оставили. Започваме да търсим в шкафа, в антрето, в колата, по джобовете и в крайна сметка установяваме, че ключа за вратата ни е загубен и не знаем къде е. Тук на помощ идват Soslocksmith.

Ако разделим хората на два основни типа – на внимателни и разсеяни, то можем да кажем, че в първия случай много рядко се стига до загуба, защото този тип хора са много дисциплинирани и внимателни. Те обикновено имат създаден навик за оставяне на ключовете от вратата на едно и също място. В другия случай, хората са разсеяни и хаотично всеки път оставят дребните аксесоари на различни места, забравяйки за тях по-късно.

Кои са най-често срещаните причини да загубим връзката с ключове

Благодарение на дългогодишната ни практика и хилядите решени от нас случаи, можем да разграничим следните причини за загуба:

  • на работа – когато сме цял ден ангажирани в работата, не обръщаме внимание дали нещата из джобовете са си там;
  • на почивка – когато отидем на почивка дълго време не ни се налага да отключваме входната си врата и когато това се случи, установяваме липса;
  • поради умора – при недоспиване и умора сме доста разсеяни и тогава не се замисляме много над действията си;
  • кражба в обществения транспорт – когато хората са един до друг, крадците се възползват от тези ситуации;
  • безпорядък в дома – когато е много разхвърляно в дома, често не можем да открием нещата, които търсим и установяваме изчезването на ключовете от входната врата в най-неподходящия момент.

Какво ни съветват от Soslocksmith, за да защитим дома си

Съветваме клиентите си да направят няколко дубликата на основния ключ и поне един да държат извън дома си – в съседите например. Така при евентуална загуба, веднага можете да позвъните на съседната врата и да поискате резервата, с която да отключите. 

Често също съветваме клиентите си, задължително да държат втора резерва на място, до което денонощно могат да имат достъп и което се намира извън дома им. Така например, ако установите загубата твърде късно през нощта, за да не будите съседите си, ще можете да се възползвате от втората си алтернатива. Това са два, но много сигурни и проверени начини за справяне с непредвидените подобни ситуации.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *