post

Мотриса от третия лъч на метрото ще изненада пътуващите с истински танци, музика, диджеи и много артисти. Това ще се случи в извънпиковите часове в ранния следобед и след 19:30 ч. на 17 септември.

Става дума за флашмоб културния проект, организиран от Националния център за иновации и дигитални изкуства, за Деня на София- „SOUND UNDERGROUND“.   Подобно нещо се прави за първи път у нас , съобщава Stolica.bg. Акцията е вдъхновена от добрите практики като Tram Party, Tram Session и Subway Drum в мегаполисите Лондон, Хонг-Конг, Токио, Берлин, Ню Йорк, Варшава и Будапеща.

Във влакчето зад диджей пулта ще застанат градските легенди на електронната музика – DJ VLD и Disco Manga. Акцията се осъществява със съдействието на Столична община, а домакин и съорганизатор е Метрополитен ЕАД.

Мотрисата ще се движи по разписание и на пръв поглед нищо няма да издава, че нещо различно ще се случи. На пероните обаче пътниците ще се озоват буквално в „друго измерение“. На всеки пробег по маршрута от Красно село до кв. Хаджи Димитър, музиката ще се променя от трап, през хип-хоп, БГ поп, изпълнения на живо с акомпанимент от китара и саксофон, стрийт танци, пантомима, до теххаус бийт.

На борда на необичайната мотриса стюарди ще съблюдават за сигурността, носенето на предпазни маски и недопускането на струпване на прекалено голям брой пътници заради COVID-мерките.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *