post

Bridgestone бе обявена за „Производител на годината“ за летни гуми за 2021 г. от известното немско издание AutoBild, след като нейните гуми бяха оценени за тяхната динамика на шофиране и по-балансирани резултати в тазгодишния кръг от тестове за летни гуми.
Наскоро пусната, високопроизводителната флагман гума на Bridgestone – Potenza Sport, бе обявена за победител в теста за спортни гуми на AutoBild sportscars 20211. Гумата получи най-високи оценки на сухи пътища, включително за най-кратък спирачен път, и е сред първите две места за управление при сухи настилки. Гумата бе обявена за най-добра на мокри настилки – счита се, че има най-краткия спирачен път, че предоставя най-доброто управление, че е най-добрата на мокра кръгова писта, и че има силни характеристики при аквапланинг. Bridgestone Potenza Sport получи също най-висока оценка за комфорт при шофиране от изтъкнатото списание.

 

Bridgestone Potenza Sport също бе обявена за „много добра“, като спечели оспорваното второ място в годишния тест на sport auto2. Bridgestone Potenza Sport постигна най-добри резултати на сухи пътища, с най-кратък спирачен път, с най-добро управление, с отлични възможности за смяна на пътната лента и директна реакция при завиване. Високопроизводителната гума също получи най-високи оценки на мокър път, комбинирайки най-добрия резултат за спирачен път, отлично управление и много високо ниво на сцепление на мокра настилка.

 

Друг от първокласните флагмански продукти на Bridgestone – лятната гума Bridgestone Turanza T005, записа троен подиумен резултат за тази година при тестовете за летни гуми.

 

ADAC оцени Bridgestone Turanza T005 като „добра“, което е най-високата оценка за гуми в историята, давана от изданието – поставяйки гумата на подиума в теста за летни гуми от 2021 г. ADAC награди Bridgestone Turanza T005 за нейните комплексни възможности: счита се за добра както на сухи, така и на мокри пътища, с къси спирачни пътища и високо ниво на сцепление, с добри характеристики за разход на гориво и ниво на вътрешен шум, счита се и като много балансирана гума като цяло3.

 

В теста за летни гуми на Auto motor und Sport, Bridgestone Turanza T005 бе обявена за „много добра“, като спечели оспорваното второ място4. Лятната премиум гума на Bridgestone постигна много добри резултати както на суха настилка – записвайки отлична управляемост, висока стабилност в завои и добър спирачен път, така и при мокра настилка – постигайки кратък спирачен път, много добро управление и най-висока оценка за странично сцепление. Считана че има „високо ниво за сигурност“ от Auto motor und Sport, Bridgestone Turanza T005 получи също най-високата оценка за съпротивление при търкаляне и бе посочена от изданието като универсална при спестяване на гориво.

 

AutoBild Allrad посочи лятната гума като „образец“, с най-добри резултати при сухи пътища, включително най-добра както при спиране, така и при управление; с добри резултати при мокри пътища – най-добра при мокра кръгова писта и добра при управление; както и с най-добри резултати при съпротивлението при търкаляне5.

 

По повод резултатите от теста, Даниел Жиру, главен директор по продажбите в Bridgestone EMIA, сподели: „Няма съмнение, че тези неотдавнашни признания се отнасят и до водещите ни силни страни в научноизследователската и развойната дейност. Ние се ангажираме непрекъснато да инвестираме в развитието на нашите първокласни гуми, като тук Bridgestone Potenza Sport и Bridgestone Turanza T005 са фантастични примери, за да доставяме продукти с висока добавена стойност на нашите клиенти. Ние сме особено горди когато виждаме, че Potenza Sport се представя толкова добре – това е най-новото допълнение към нашето портфолио и смело мога да кажа, че не сме изненадани да видим, че печели нови фенове в този период на тестване. „Производител на годината“ за летни гуми е само черешката на тортата, и наистина е свидетелство за упоритата работа и отдадеността на нашите брилянтни екипи.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *