post

Нанасяте се в нов дом, започвате ремонт, живеете в жилище, в което все нещо се чупи…При всяко едно положение трябва да имате под ръка определени инструменти, с които да изпълнявате ремонта. И дори да сте от типа на човек, който винаги вика майстор, дори за най-дребната повреда, има много инструменти за дома, които са необходими.

Слагате рамка на стената? Вероятно ще ви трябва чук, пирон или два и нивелир – за да сте сигурни, че картината е поставена перфектно, разбира се. Или закачате нов рафт? Акумулаторна бормашина, няколко винта и пирон определено ще ви бъдат полезни. За почти всеки домашен проект или ремонт има инструмент (или няколко), който определено трябва да имате под ръка.

Чук

Ако тепърва започвате да пълните своя кутия с инструменти, трябва да имате два вида чукове. Въпреки че много набори от инструменти включват само един чук, е добре да сте подготвени с две различни опции: чук с нокти и чук с топка. Всеки от тях има различни приложения, но и двете могат да се окажат безценни при справяне с ремонт на дома и проекти „Направи си сам“.

Първият се използва както за набиване на пирони, така и за ваденето им. Вторият е идеален за работа с метал.

Комплект отвертки

За всякакви домашни проекти (големи или малки) почти винаги е необходим комплект отвертки. Това е инструмент, който ще ви трябва да толкова много неща….Има няколко вида отвертки, които трябва да имате предвид, преди да се втурнете да купувате.

Ако трябва да е нещо, което прави всичко, изберете модел със сменяеми битове.

Ако предпочитате да се придържате към единични инструменти, плоска или кръстосана отвертка трябва да свърши работа. Но имайте предвид, че размерите може да не съвпадат точно.

Ролетка

От подготовката на дома ви за нови мебели до гарантирането, че току-що закупената картина е на точното място на стената ви, ролетката е много необходима. И въпреки че може да изглежда като изключително прост инструмент, има няколко трика, за да извлечете максимума от нея. Ключът за използването й е да знаете как да я разчетете правилно и да използвате функциите на куката и заключване.

Акумулаторна бормашина

Ръчната електрическа бормашина е един от онези инструменти, които не можете да си представите да използвате много – докато нямате такава и тя стане незаменима. От дребни домашни ремонти до висящ тежък декор на стена, този инструмент е задължителен.

При акумулаторна бормашина може да работите по проекти, без да имате електрически контакт наблизо. Основните характеристики, на които трябва да обърнете внимание, са превключвателят за захващане, ватовете и скоростта. Високата скорост е за пробиване, докато по-ниската скорост е за насочване (или завиване) на винтове.

Гаечен ключ

Когато търсите гаечен ключ (или гаечни ключове), който да сложите към кутията си с инструменти, размерът има значение. Различните крепежни елементи – като болтове и винтове – се различават по размер и ще гаечният ключ да съвпада – от регулируеми ключове до гаечни ключове, всеки има своя собствена стойност.

 Удължител

Независимо дали трябва да използвате електроинструмент далеч от електрически контакт или просто искате да включите малко осветление за парти на открито, удължителят е задължителен инструмент, който всеки собственик на жилище трябва да има. Ключът тук обаче е да сте сигурни, че избирате най-безопасния вариант за вашия дом.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *