post

Ако някога сте се питали кога е най-доброто време да започнете ремонт на дома си, вече има отговор. Това е пролетта. Без значение дали искате да освежите, да направите основен ремонт, да разширите съществуваща сграда, да строите или тотално да промените двора, именно началото на топлия сезон е идеалното време на годината за актуализация.

Когато започнете да планирате ремонт обаче, не забравяйте нещо много важно – отпадъците, които остават след това. Точно тук идва ролята на „Променергомонтаж”. В резултат на строително-монтажните работи остават много и големи строителни отпадъци, които не могат да бъдат изхвърлени на боклука. Основна цел при събиране на строителни отпадъци  е намаляване на депонираните строителни отпадъци, тяхната повторна употреба и рециклиране. Компанията разполага и с площадки с необходимите разрешителни и механизация, на които отпадъците могат да се съхраняват до извършване на предварителното им третиране.

И така, вече знаете коя е фирмата, към която да се обърнете за извозване на отпадъците, остава само да решите кога да започнете. А ето и още няколко убедителни причини, че именно сега е точното време. 

Идеално атмосферно време

Когато започвате работа по дома си, е добре да проверите какво ще бъде времето и дали то ще е подходящо за проекта, който планирате. Ако боядисвате, ще искате топло време, за да изсъхне боята по – бързо, ако е работа навън – по двора или градината, дъждът ще обърка всички планове. В случай, че са дейности като реконструкция, изграждане или събаряне на стени, времето няма да е кой знае какъв фактор. Все пак имайте предвид, че през лятото температурите може да са много високи и това да създаде дискомфорт на работещите. През есента пък е дъждовния сезон, което означава, че пролетта е идеалното време за работа по ремонта на дома, който мечтаете да направите.

За големи външни ремонти на дома е логично да си дадете възможно най-големия период от време, в който да завършите работата. Ключът тук е избягването на зимата. Лошите метеорологични условия могат да причинят хаос във външните проекти. Дъждът и силните ветрове могат не само да причинят забавяне, но също така и щети. Когато приключите външния ремонт на дома, вашият имот ще има достатъчно време да се „аклиматизира“.

Страхотни оферти

Много магазини за дома и градината – за строителни материали, за мебели и за аксесоари традиционно пускат изгодни оферти и сделки. Бъдете прагматични и помислете дали сега не е точният момент, в който да започнете обновлението и на вашия дом.

Насладете се на лятото си

Когато завършите ремонта на дома си през пролетта, ще можете да се насладите на лятото в освежения си дом. Лятото е чудесно време за пикници, забавления и партита на открито. Наличието на обновен дом ще ви мотивира да намирате повече поводи за забавления и да се насладите на времето, прекарано с любимите хора. И не на последно място – лятото е време за пътувания, ваканции, ходене на море и планина. А когато правите ремонт, надали ще имате време и желание за това.

Увеличете стойността на имота си

Ако планирате да продавате имота си, пролетта е чудесно време да завършите проект за обновяване на дома. Така ще може да пуснете дома си на пазара през пиковия сезон. Лятото е популярно време за продажба и покупка на жилища, тъй като пазарът процъфтява. Хората прекарват много от времето си в търсене на домове през това време на годината, което прави пролетта чудесна, за да направите промените.

Спокойствие

Пролетта предлага прозорец на относително спокойствие тишина в календарите на повечето хора. Все още е рано да се мисли за лятната ваканция, децата са на училище, ски сезонът е минал, което означава, че можете да отдадете цялото си внимание на проекта и да намалите шансовете някой да го прекъсне в решаващ момент.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *