post

Водещата организацията за рециклиране на отпадъци – Еко Партнърс, продължава своята мащабна акция за почистване на България. Този път компанията събра малки еко активисти в залата на младежкия дом в Килифарево, за да честват заедно празника на града. Проведоха се редица забавни игри и активности с екологическа насоченост, които обърнаха повече внимание на проблемите с опазването на природата и градската среда.

Начало на събитието даде Димитър Събев, кмет на град Килифарево и представители на Еко Партнърс, които запознаха гостите с мисията на компанията и накараха всеки да се замисли върху своята роля в опазването на околната среда.

За участниците на събитието бяха подготвени специални еко игри, които имат за цел да възпитат навици за по-природосъобразен начин на живот. Посредством образователните игри, децата се научиха се да разпознават различните материали и видове отпадъци, да ги изхвърлят разделно в кошчетата за рециклиране и се включиха в забавна еко щафета, по време на която се състезаваха да изхвърлят „отпадъци“ в обозначените за това места. Накрая на събитието, кмета на Килифарево връчи грамота на всеки един от малките участници за техния огромен принос и сподели, че благодари на Еко Партнърс за страхотното събитие и за положените усилия в посока опазване на околната среда. Речта му завърши с молба към всички да правим малки крачки в полза на природата, всеки ден, за да можем да съхраним нейната красота и цялост за следващите поколения.

Събитието е поредното от лятната кампания на Еко Партнърс, имаща за цел да увеличи знанията на деца и възрастни по темата за разделното събиране на отпадъците и тяхното рециклиране. Организацията работи усилено и в посока информираност на обществото в посока опазване на околната среда и цели да мотивира всеки един да прави малки стъпки в полза на природата.

За повече информация за инициативата и дейностите на компанията можете да получите на официалния сайт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *