post

Банята е важно място във всеки дом и редовно ползвано място. Докато стилът и дизайнът са важни за такъв тип помещения, то тяхната основна функция е да са практични, удобни и безопасни за ползване. Освен мебелите за съхранение и необходимото санитарно оборудване за хигиенни процедури, банята може да стане по-функционална и чрез избора на подходящите аксесоари.

Правилните и добре подбрани аксесоари ще направят пространството по-удобно за ползване и ще превърнат процедурите ви в истинско удоволствие. А освен това може да ги подберете в подобни цветове, които да допринесат и за цялостния дизайн на банята.

Днес ще разгледаме 6 практични аксесоари за баня, в които си струва да инвестирате.

Дозатори за сапун и поставки за четки за зъби

Едни от най-полезните и нужни аксесоари в банята безспорно са поставките или дозатори за сапун, както и поставките за четки за зъби. Те осигуряват хигиенично място за съхранение на тези така необходими принадлежности.

Разполагате с разнообразие от възможности, така че е сигурно, че ще намерите продукти, които отговарят на вашите изисквания и стилови предпочитания. Дозатори може да намерите както под формата на единични контейнери, така и с множество камери. Вторият тип би ви позволил да съхранявате различни видове сапун, дезинфектанти и лосиони на удобно място.

Постелки за баня против хлъзгане

Всички знаем колко влажно и хлъзгаво място може да стане банята, след като приключим с процедурите си. И тъй като безопасността е на първо място, особено при наличието на деца или възрастни хора вкъщи, съветваме да помислите и за постелка за баня, която ще предотврати подхлъзване и падане при излизане от душ кабина или вана.

Малки килимчета за баня може да намерите от различни материали, от каучук и силикон до плюш и микрофибър. Може да изберете и подходящ размер според площта, а защо не и цвят или дизайн, който подхожда на останалия интериор?

Електрически сушилник за баня

Защо да се ограничите единствено до закачалки за хавлии в банята? Може да се възползвате от функционалните електрически сушилници за баня, които предоставят не само място за закачане на хавлии, но и сухи, топли, уютни кърпи за след душ.

Те ще изсушат кърпите ви бързо и ефективно и ще направят увиването след всеки душ в едно уютно преживяване. Освен това може да ги ползвате и за малки бебешки дрехи, бельо или чорапи, които е необходимо да изсъхнат бързо. А също спестявате пространство и от простора за дрехи!

Дръжки за душ или вана

Безопасността е важно съображение, когато става дума за мократа и хлъзгава баня. Освен подходящи постелки, може да инвестирате и в дръжки за душ или вана, които да монтирате на място в близост до мястото, на което се къпете.

Така ще си осигурите допълнителна опора докато влизате или излизате от душа или ваната и ще сведете риска от контузия до минимум. Освен това тези аксесоари са налични в много разцветки и стилове, а и се монтират лесно върху различни повърхности.

Сешоари за ръце

Колко пъти сте влизали в тоалетна на ресторант или хотел и сте си мечтали да разполагате с удобството, което сешоарите за ръце предлагат? И вие имате възможност да монтирате това практично устройство в банята си.

Вече няма да е нужно да използвате безброй различни кърпи за всеки член на семейството, а ако ползвате хартиени кърпи за ръце, ще ги елиминирате напълно. Просто е необходимо да монтирате сешоар за ръце и да се насладите на една по-хигиенична и екологична алтернатива.

Панери и кошове за пране

Ако пък в банята ви се намират и уреди като пералня и сушилня, може да направите живота си още по-лесен и директно да събирате прането в банята. Решението изисква единствено да имате достатъчно пространство, в което да разположите панер или кош за пране.

Така няма да ви се налага да разнасяте тежките дрехи от една стая до друга – ще ги събирате и перете на едно място. Има и още добри новини – подобни аксесоари са налични в различни цветове и шарки, правейки ги подходящи за всеки вкус!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *