post

Заедно с АТЕСТ Eкспо и Green Energy, 24-ото издание на международния бизнес формат на строителния сектор, ще изпълни залите на Интер Експо Център

 

Изложенията са една от професионалните платформи, които създават най-добри перспективи за бизнеса. Отправяйки поглед към сектор „Строителство“, безспорно водещо събитие е изложение Архитектурно-строителна седмица. През тази година бизнес форматът ще се проведе от 3 до 6 април. Събирайки български и чуждестранни представители на всеки сегмент от строителството, изложението ще превърне София в пресечна точка за сектора на Балканите и Източна Европа.

„Прецизирахме периода на провеждане според спецификите на бранша“, коментират организаторите. Архитектурно-строителна седмица 2024 ще обедини за 24-и път участниците в различните сегменти, сред които „Довършителни дейности”, “Врати, прозорци и фасади”, „Дървени конструкции“, “Строителнo оборудване и механизация“, „Вертикално планиране и ландшафт“, „Индустриално строителство“ и др.

Продължава и разгръщането на концепцията на Архитектурно-строителна седмица, в която ключова е симбиозата с АТЕСТ Експо и Green Energy, насочени към едрогабаритната строителна техника и енергийната ефективност. „На 12 000 кв.м. площ последното издание събра стотици участници и 14400 посетители“, казват организаторите. Тясната връзка между браншовете, които трите изложения засягат, допринася всеки изложител и посетител да извлече максимална полза от присъствието си. Възможностите, които Архитектурно-строителна седмица предлага, привличат в Интер Експо Център мениджъри на строителни компании, архитекти и проектанти, инвеститори, предприемачи, инженери, производители, производител на врати Варна, търговци, дистрибутори, консултанти, мениджъри на строителни магазини и хипермаркети, агенти на недвижими имоти, урбанисти.

416426256_761450552091287_3153823301860200751_n

Едрата строителна техника – във фокуса на АТЕСТ Експо

Ключов елемент от формулата на успеха е АТЕСТ Експо. Бизнес изложението, с фокус – едрата строителна, товарачна, подемна и транспортна техника и механизация. Форматът се организира от Асоциацията на търговците на едра строителна техника, съвместно с Интер Експо Център.

АТЕСТ Експо дава възможност за среща наживо с производители, официални представители и търговци на едра строителна техника. „Посетителите ще видят най-новите и технологични предложения на пазара, сред които отново и гигантски машини“, споделят организаторите.

Енергийната ефективност, възобновяема енергия и рециклиране – три ключови компонента

От 3 до 6 април в полезрението ще бъдат и иновациите тенденциите при енергийната ефективност, възобновяемата енергия и рециклиране. Това ще се случи благодарение на Green Energy. Форматът ще се разгърне за втори път в изложение Архитектурно-строителна седмица.

Green Energy обхваща тематиката, обвързана с посоката на развитие на глобалния свят и се фокусира върху цялата верига на опазването на природата, съхраняването на природните ресурси и внедряването на устойчиви решения. Ще открием идеи за енергийната ефективност и мениджмънт, Smart системите и технологии за отопление, вентилация и климатизация (ОВК), дигитални решения за сгради, управлението на отпадъци и рециклирането, технологиите за рекултивиране на замърсени почви, чистотата на въздуха, локалните пречиствателни съоръжения, соларните технологии и съоръжения, басейни, термоенергия и др.

Колко важни са съпътстващите събития?

Ключови. Така експертите определят ролята на съпътстващите събития в рамките на Архитектурно-строителна седмица, АТЕСТ Експо и Green Energy.

Архитектурно-строителна седмица 2024 приема дългоочакваните ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2023, организирани от CITYBUILD.BG, сп. ОЩЕ ЗА КЪЩАТА и THE BUILDING. На 4 април юбилейното 10-о издание на събитието ще излъчи най-смелите и завладяващи проекти, реализации и концепции. 16-членно жури ще определи носителите на общо 21 отличия.

Енергийната ефективност и зелените иновации също ще бъдат на фокус. В последното издание на формата се проведоха конференции, дискусии, презентации и др. Сред тях – презентационният панел „Енергийноефективни и зелени иновации“ и международната научна конференция „Строителните отпадъци като ресурс“. Професионалното образование бе обект на мащабна дискусия. Конференцията „Енергийна ефективност и употребата на възобновяеми източници в строителния процес“, фокусира вниманието на целия бранш.

Какво ще ни предложат от 3 до 6 април Архитектурно-строителна седмица, Green Energy и АТЕСТ Експо? Предстои да разберем. „Компаниите, които искат да се включат като изложители все още имат възможност да направят това“, споделят организаторите. И допълват, че посетителите могат да се сдобият с билет за присъствие чрез онлайн портала www.buildingweek.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *