post

В града ни се реализират изключително важни инфраструктурни проекти. През това лято започнахме много ремонти, работи се интензивно, за да се съкратят сроковете и да се възползваме от хубавото време.   Това заяви в студиото на “Денят започва”  на БНТ 1 кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя уточни, че от основните пътни артерии в момента се строи бул. “Брюксел”, правят се ремонти на “Цариградско шосе”, а строителството на метрото навсякъде в срок. В района на „Цариградско шосе се изгражда и паркинг за 1200 автомобила, които трябва да решат частично и проблема с паркирането.

„До 2012 година ще е трудно, разбирам шофьорите и осъзнавам недоволството им, но трябва да се прояви разбиране, за да има резултат”, добави тя.

До две години вече ще видим един по-различен град, обеща Фандъкова. Тя уточни още, че всички процедури, които са планирани за изграждането на завода за боклука в столицата се движат в срокове.

Мостът на “Бакърена фабрика” е готов и жителите на район “Надежда” ще имат още една добра алтернатива за придвижване. Освен това готов е “Панорамен път” и той ще бъде отворен – той е реконструиран, с нов асфалт, с нови тротоари, с отводняване, с осветление. Той е едно алтернативно шосе на всички, които отиват или се връщат от Перник”, подчерта кметът на София.

Относно сергиите на пл. „Гарибалди” Фандъкова обясни, че е категорична в тяхното премахване. „Правим усилия да подредим нашия град, искаме европейска столица,  едва ли центърът е мястото за сергии с бельо. Аз разбирам тези хора, това е техният бизнес, затова им дадох и два месеца отсрочка, предложих да им съдействам, да ги настаним на регламентирани места. Досега никой не ме е потърсил. Никой от тях няма разрешение да бъде там”, добави тя.

Кметът заяви, че има подкрепата на Правителството и очаква разбиране и съдействие от хората.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *