post

Нов иновативен метод на “студено рециклиране” ще бъде изполван при ремонта на пътя Ямбол – Елхово, чиято първа копка направи вчера министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. При тази технология се използва специална машина – рециклатор, която може да обработи около 5 000 кв. м на ден. Ремонтът на участъка включва още монтаж на нова еластична предпазна ограда, полагане на нова вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка.

Министър Плевнелиев обясни, че след пускането в експлоатация на ГКПП „Лесово” международният трафик между България и Турция значително е нараснал и това е довело до влошаване на транспортно-експлоатационните условия в този участък на пътя. „За този път бе създадена група в социалната мрежа с искане да бъде закрит. Днес стартът на този обект е доказателство, че не работим на парче, а с приоритети”, заяви министърът.

Обектът е възложен в рамките на сключен четиригодишен договор за „Поддържане (превантивно, текущо, зимно и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации) на 587.6  км републикански пътища на територията на ОПУ – ЯМБОЛ, стопанисвани от АПИ. Министърът поясни, че въведените от АПИ нови договори за четиригодишно поддържане на републиканските пътища, дават възможност на фирмите да инвестират в техника, за да правят европейски пътища.

Стойността на строително-ремонтните дейности  е 7 000 000 лева, осигурени от държавния бюджет.

По-късно министър Плевнелиев откри Комплексен център за социални услуги в град Ямбол. Центърът е изграден в реконструирана и обновена сграда на бивше училище и събира под един покрив всички социални дейности в града. Проектът е реализиран със средства от Оперативна програма «Регионално развитие» и е на стойност 5 530 101, 75 лева.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *