post

В инфраструктура в Северна България са инвестирани над 500 милиона лева. Това каза при откриването на пътен участък при кръгово кръстовище край разградското село Трапище премиерътт Бойко Борисов.

Реализацията на проекта е продължила две години. Финансирането е 30 784 516,58 лв. и е осигурено от Световната банка. Ремонтирани са три шосета, свързващи областите Силистра, Разград и Търговище, последно към проекта бе добавено изграждането на кръгово кръстовище край село Трапище. В него се пресичат второкласните шосета Разград – Търговище и Попово – Лозница.

Oбновената републиканска мрежа е част от лот 3 на проекта. По него са рехабилитирани второкласни пътни участъци на територията на областите Разград, Търговище, Силистра и Варна.

Мястото, което не е ремонтирано 22 г е известно с голямата концентрация на тежки катастрофи с жертви и пострадали, съобщава Дарик. Кръговото бе готово през септември, оттогава няма нито една катастрофа – признават и местните хора.

При откриването на кръстовището премиерът препоръча на кметовете на по-малки населени места да подготвят проекти, с които да кандидатстват пред земеделското министерство. По думите му е важно кметовете на малките населени места да се ангажират и да използват тези средства.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *