post

Добра новина за любителите на колоезденето, живеещи в северната част на София. В края на миналата седмица беше пусната велоотсечката от от бул. „Ломско шосе” до Лъвов мост.

Новата велосипедна алея е с дължина 2.4 км, с което общата дължина на построените велотрасета става около 30 километра. Все още обаче продължават да текат ремонтните дейности по надлез “Надежда”, който трябва да приключи в края на следващата седмица.

Ремонтът на бул.”Кн.Мария Луиза” включва и нови пътни настилки, тротоари от ”Лъвов мост” до надлез ”Надежда”, като дължината на участъка е 1,8 км. Изгражда се нова асфалтобетонова настилка от плътен асфалтобетон, настилки от унипаваж за тротоари и паркинги, нови бордюри, оформят се зелени площи и храсти.

Сред инвестиционните намерения на общината са още велоалея по бул.“Бъкстон“, която е около 2 км. Одобрено е и финансирането за велоалея на бул.“България“, която прави връзка с изграденото велотрасе по бул.„Гоце Делчев“. Така ще бъде изградена връзка с дължина около 12 км от Горнобански път до бул.“Христо и Евлоги Георгиеви“ при Театър София.

Според разработената програма за развитие на велосипедната инфраструктура за периода до 2015 г. се предвижда изграждането на около 65 км нови велотрасета.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *